katthundsvardag.blogg.se

Om mig och min HH, Czylwiks Gaia

Gaia

Kategori: Hundträning

-hunden med personlighet!

Alla hundar har naturligtvis personlighet, men på en del märker man av denna personlighet lite mer.

Vår hund har åsikter om saker och ting, och hon drar sig inte för att förmedla dessa. Oftast gör hon som man säger, iaf när hon inser att hon inte har något val...
Gaia gillar inte att åka bil. Hon gillar inte att gå upp tidigt på morgonen. Hon gillar inte att duscha. Hon gillar inte kloklippning.
Alla dessa saker accepteras, om hon inte har något val, dvs om kopplet är på. Är hon lös så håller hon sig undan..
Gaia tigger gärna vid bordet, och är man minsta lilla ouppmärksam drar hon sig inte för att sträcka dit tungan och smaka.. Är det då någonting äckligt (i ärlighetens namn är det mesta äckligt, hon är ganska kräsen) så går hon iväg med mycket låg kroppshållning och lägger sig med ryggen till.
Bjuder man henne på någonting äckligt (tex kex, bröd, pannkaka, potatis etc) så blänger hon med en blick som uttrycker djupaste depression, sedan går hon och lägger sig i ett annat rum, gärna i ett par timmar.

OM hon någon gång drabbas av akut kiss/bajsnödighet så går hon först ut i hallen och tuggar sönder en lämplig sko, sedan säger hon till att hon måste ut..

Inomhus sover hon, jag har nog aldrig haft en hund som varit så förtjust i att vila som Gaia är. Utomhus är hon full av energi och tar gärna koppelpromenaderna i galopp, runt mig. Därav "katthund", hemma ligger hon gärna bara och sover som en katt.

Vilken härlig liten randig tjej vi har! <3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: