katthundsvardag.blogg.se

Om mig och min HH, Czylwiks Gaia

Veterinärbesök

Kategori: Hundträning

En BRA veterinär fick jag träffa idag! Att jag gillade henne var inte så märkligt egentligen: Hon var trevlig, daltade inte, trodde typ som jag, tyckte att Gaia var i fin form OCH hon var positiv till att Gaia BARFas.
Anledningen till besöket var Gaias återkommande klådor.
Rävskabb är i min värld den vanligaste orsaken till klåda, speciellt när man då och då möter skabbrävar i trädgården, på promenad etc. Tyvärr är inte alla veterinärer lika övertygade, speciellt inte om hunden återkommer.
Gaia har behandlats mot skabb en miljard gånger nu (nästan) och blir ALLTID bättre. Tyvärr börjar skiten alltid om igen efter ett par månader eller så.
Eftersom mina vanliga veterinärer börjat prata alltmer om allergi, och framförallt superduperdyrt specialallergifoder så bestämde jag mig för att beställa tid hos en hudspecialist på Ultuna. Väntetiden blev lång och i panik satte jag in självbehandling med Milbemax, som såklart hjälpte..
Nåväl, veterinären tog en massa skrap. Hon hittade lite sekundära bakteriehärdar, men inga kryp.
Ett blodprov för att kolla antikroppar mot rävskabb togs, och om det är positivt sätts långtidsbehandling mot rävskabb in. Vid negativt svar blir det långtidsbehandling mot mjällkvalster. Oavsett vilket, så kommer även katten och dotterns jycke att behandlas samtidigt.

Så nu är det bara att invänta provsvar..

Kommentarer


Kommentera inlägget här: