katthundsvardag.blogg.se

Om mig och min HH, Czylwiks Gaia

Skotträning

Kategori: Hundträning

Vi har ett litet skott problem. Gaia är en liten aning berörd av skott. Hon kan jobba under skott och hon kan leka, men ligger hon plats så blir hon berörd och går upp. Jag var dum som tänkte att det är väl liksom bara att platsa hunden och skjuta, så var det klart. Hon ÄR ju redan jäkligt skeptisk till att ligga plats, och att då lägga till skott, nära, var dumt som fan.
Jag har iaf fyndat 8 st angeldon (tror jag de heter) för en tjuga på loppis. Det är fiskeredskapet som knallpåken kommer ifrån. Man laddar med knallkork och smällen blir iaf så kraftig att man ångrar att hörselkåporna inte var med...
Nu ska vi lägga upp ngn slags träningsplan för att få henne helt avslappnad vid skjutandet. Vi vet inte riktigt hur vi bäst ska göra det än, så goda råd välkomnas! Ett alternativ är att förknippa skotten med någonting skitkul, fast man vill ju liksom inte att hon ska gå igång på skotten heller... Jaja, vi kommer väl på nåt!
Tills problemet är löst har jag bestämt mig för att strunta i plats och budföring på söndag och sikta på ett godkänt lägre spår. Här ska inte stressas fram någonting!

Eftersom väderprognosen lovar tokvarmt även nästa helg så fick Gaia ett längre spår idag i värmen. 900 m, ca en timmes liggtid. Spåret gick mycket bra och hon tappade inte en enda gång, men hon var bra trött på slutet... Matten var också trött, vi är liksom inte vana vid sånt här väder!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: