katthundsvardag.blogg.se

Om mig och min HH, Czylwiks Gaia

Skotträning

Kategori: Hundträning

Igår åkte vi till Östhammars BK för lite träning. Ingen annan ville ha skott, så vi fick pistolmannen för oss själva. Först ett skott under vanlig linförighet, som hon reagerade på genom att falla ur position och kolla vad som lät. Samlade ihop hunden och brände av ett till, som hon inte reagerade på alls. Sedan lade jag Gaia plats och pistolmannen sköt ännu en gång, med resultatet att Gaia gick upp för att kolla vad fan han höll på med egentligen.. Lägger om hunden och skjuter sista skottet. Då ligger hon kvar.
Slutsats: Gaia måste lära sig att folk som står och pangar är en helt naturlig och vanligt förekommande grej. Så...lägga 500:- på en egen knallpåk, eller hyra klubbens picka för 50:-/dygn + 5:-/skott? Fördelen med egen knallpåk är att den kanske kan säljas sedan, alternativt ha kvar till kommande rapportträningar..

Sedan tränade vi halten i framförgåendet med utlagda leksaker, vilket gick fantastiskt bra! Apporteringens delar slipades, dvs gripanden och ingångar. Krypet körde vi vidare på, och där måste jag bli bättre på att belöna utåt med vänster hand för att undvika att hon tränger.
All träning känns otroligt bra nu, Gaia är på hugget, tänker efter och fattar blixtsnabbt! Så jävla rolig hund att träna! :))

Kommentarer


Kommentera inlägget här: